Citronát je vyroben ze slupek citronu zvaného cedrát (Citrus medica L.). Každý z těchto voňavých plodů může dorůst až 3 kg. K hlavním oblastem pěstování patří Sicílie, Řecko a Korsika. Zpracování na citronát je poměrně složité: Nasolené poloviny ovocných plodů se nejdříve odsolují, blanšírují, odstraní se jádřinec a kůra se pak v cukru kanduje. Někdy jsou kandované slupky ještě glazovány polevou. Chuť citronátu je sladká a aromatická a pikantní. Používá se na pečení, nebo jako přísada do pečiva a měl být vždy uskladněn v chladu a dobře uzavřené nádobě, protože jinak ztvrdne. Složení: Citron, sirup glukózo-fruktózy, cukr, okysličovadlo: kyselina citronová, antioxidant: dioxid sírový. Uchovávejte v chladu a suchu. Původ: Itálie.Odpovědní podnikatelé: Abgepackt von: BOS FOOD GmbH, Gruenstr. 24 c, 40667 Meerbusch, Deutschland. Alergeny: Obiloviny, vejce, ořechy, lupina, mléko, SO2, sojové boby. Prodejce v ČR: Toppotraviny.cz s.r.o., IČ:24809594, DIČ:CZ24809594, Praha 5.
Vanilka a vanilkové produktY
Předchozí produkt Zobrazen je 16. produkt z 62 Následující produkt
Citronát - Succade, kandovaná citrónová kůra, jemně nakrájená na kostičky, 250g

Nevyhovuje? Vyberte si z následující nabídky.