podrobné hledání

Vaječné nudle s koriandrem, grilovaným Tofu v sezamu a pok choi

Úvodní strana / Recepty / Šéfkuchař Patrik Havlíček /

Vaječné nudle s koriandrem, grilovaným Tofu v sezamu a pok choi

Recept šéfkuchaře:

ZELENINA NA NUDLE

Mrkev, pórek, shi-take a chřest nakrájíne na julien, orestujeme na olivovém oleji a přidáme nahrubo nasekaný koriander.

NUDLE

Vaječné nudle uvaříme ve vroucí vodě cca 1,5 minuty, poté promícháme s orestovanou zeleninou a před servírováním přidáme sojovou omáčku Kikkoman

TOFU

Tofu nakrájíme na potřebné tvary a ogrilujeme na olivovém oleji do zlatavé barvy, poté opepříme růžovým pepřem a obalíme v opraženém černém sezamu

POK CHOI

Pok-choi důkladně očistíme a omyjeme pod studenou tekoucí vodou, servírujeme tepelně neupravený

 

Použité suroviny z Toppotravin.cz:

Vaječné nudle 50g

ori di langa, tajarin, feine nudelnester mit 38% ei, 250 g

Růžový pepř 0,5g

rosa pfeffer - schinus-beeren, getrocknet, 100 g

Černý sezam 1g

sesam-samen, ungeschält, schwarz, 1 kg

Sojová omáčka 10ml

soja sauce, pearl river bridge, bio-zertifiziert, 150 ml

Olivový olej 10ml

olivenöl extra nativ, aus koroneiki oliven, kreta, manolakis groves, 500 ml

Tofu 50g

tofu japan, soft, rot, von morinaga, 290 g

 

Další použité ingredience:

Mrkev 20g

Pórek 20g

Shitake 20g Koriander dle chuti
Zelený chřest 20g Pok choi 50g