podrobné hledání

Tuňák marinovaný v Shiro Miso s restovanou zeleninou, tempurou z chřestu a květem růže

Úvodní strana / Recepty / Šéfkuchař Patrik Havlíček /

Tuňák marinovaný v Shiro Miso s restovanou zeleninou, tempurou z chřestu a květem růže

Recept šéfkuchaře:

TUŇÁK

Tuňáka očistíme a naložíme do marinády z olivového oleje, ploché petrželky, soli, pepře a pasty Shiro Miso. Necháme marinovat alespoň 2hodiny, pote vyndáme a zprudka opečeme na rozpáleném grilu nebo pánvi, tak aby byl tuňák uprostřed zcela červený, poté nakrájíme na potřebné tvary

ZELENINA

Mrkev, chřest a pórek nakrájíme na julien, orestujeme na olivovém oleji, osolíme, opepříme a servírujeme

TEMPURA

Tempura mouku smícháme se studenou vodou a vytvoříme těstíčko podobné konzistenci lívanců. Do těstíčka namočíme chřest, který poté usmažíme do zlatavé barvy

Celý pokrm dozdobíme tepelně neupraveným tufu, chilli omáčkou, lískem růže, sakurou, mangem a nakládaným zázvorem

 

Použité suroviny z Toppotravin.cz:

Tuňák /sashimi kvalita/ 65g

thuna sushi-saku, yellowfin thunfisch, ganzes stück, tk, ca. 300 g

Olivový olej 15ml

aceites guadalentin, olizumo dop, extra panenský olivový olej, 100% picual, 250 ml

Shiro miso 2g

miso würzpaste - shiro miso, hell, 1 kg

Nakládaný zázvor 4g

ingwer, eingelegt, rosa, aus japan, 110 g

Tempura mouka 10g

tempura de blat, tempura teigmischung, von sosa, 500 g

Květ růže 1lístek

wendland - rosenblütenblätter, getrocknet, 30 g

Shirasa /chilli omáčka/ dle chuti

chili-sauce - sriracha, sehr scharf, in spritzflasche, 730 ml

Tofu 15g

tofu japan, soft, rot, von morinaga, 290 g

Další použité ingredience:

Persil /plochá pertželka/ 1g

Pórek 10g

Sakura Mrkev 10g
Chřest 30g Sůl, pepř