Recept šéfkuchaře:
TUŇÁK
Tuňáka očistíme a naložíme do marinády z olivového oleje, ploché petrželky, soli, pepře a pasty Shiro Miso. Necháme marinovat alespoň 2hodiny, pote vyndáme a zprudka opečeme na rozpáleném grilu nebo pánvi, tak aby byl tuňák uprostřed zcela červený, poté nakrájíme na potřebné tvary
ZELENINA
Mrkev, chřest a pórek nakrájíme na julien, orestujeme na olivovém oleji, osolíme, opepříme a servírujeme
TEMPURA
Tempura mouku smícháme se studenou vodou a vytvoříme těstíčko podobné konzistenci lívanců. Do těstíčka namočíme chřest, který poté usmažíme do zlatavé barvy
Celý pokrm dozdobíme tepelně neupraveným tufu, chilli omáčkou, lískem růže, sakurou, mangem a nakládaným zázvorem
Použité suroviny z Toppotravin.cz:
|
|
|
|
|
|
Shirasa /chilli omáčka/ dle chuti |
|
Další použité ingredience:
Persil /plochá pertželka/ 1g |
Pórek 10g |
Sakura | Mrkev 10g |
Chřest 30g | Sůl, pepř |