podrobné hledání

Rýžové závitky plněné chřestem a kořenem Konnyaku s ponzu omáčkou a krevetou

Úvodní strana / Recepty / Šéfkuchař Patrik Havlíček /

Rýžové závitky plněné chřestem a kořenem Konnyaku s ponzu omáčkou a krevetou

Recept šéfkuchaře:

PONZU OMÁČKA

/je lepší si koupit už hotovou z časových důvodů nebo si ji připravit cca 14dní dopředu/

Citrusy nakrájíme na hrubší kusy a smícháme s ponzu a se sojovou omáčkou kikkoman, přikryjeme a necháme v chladu odležet 14 dní, poté přecedíme a omáčku servírujeme

KREVETA

Krevetu očistíme, zbavíme střeva, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na olivovém oleji po obou stranách cca 20 vteřin z každé

ZÁVITKY

Mrkev nakrájíme na julien / slabé nudličky/ neoloupaný zelený chřest nakrájíme na slabé plátky. Chřest a mrkev spolu promícháme, přidáme chilli omáčku a trošku Konnyaku kořene.

Rýžový papír namočíme na 10 vteřin do studené vody. Poté papír vyjmeme necháme okapat, naplníme zeleninou a zarolujeme. Poté necháme cca 15 vteřin odpočinou a krájíme na potřebné tvary

Celý pokrm dozdobíme řeřichou Sakura, plátkem manga a závitkem Konnyaku, který jsme vytvořili pomocí kuchařské pinzety

Použité suroviny z Toppotravin.cz:

Sojová omáčka Kikkoman 15ml

soja-sauce - shoyu, kikkoman,tischflasche mit ausgießer, japan, 150 ml

Ponzu 5ml

soja-sauce - ponzu, mit zitrusfruchtsaft, mizkan, japan, 355 ml

Konnyaku 40g

konnyaku wurzel shirataki mitzumi, weiß, in fäden, 180 g

Omáčka chilli – sladká 10ml

chili-sauce, süß, yeo´s, 300 ml

Kreveta 8/12 1ks /cca 18g/

krevety tygří celé s hlavou - neloupané, syrové 8/12

 

Olivový olej 5ml

wiberg natives olivenöl extra, kaltgepresst, aus andalusien, 500 ml

Rýžový papír 2ks

reispapier, dreieckig, 15cm seitenlänge, ca. 57 blatt, 500 g

 

 Další použité ingredience:

Citrusy / grepfruit, pomeranč, limetka, citron/ 100g

Mango 12g

Chřest zelený 100g Mrkev 60g
Sakura na ozdobu Sůl, pepř