Recept šéfkuchaře:
PONZU OMÁČKA
/je lepší si koupit už hotovou z časových důvodů nebo si ji připravit cca 14dní dopředu/
Citrusy nakrájíme na hrubší kusy a smícháme s ponzu a se sojovou omáčkou kikkoman, přikryjeme a necháme v chladu odležet 14 dní, poté přecedíme a omáčku servírujeme
KREVETA
Krevetu očistíme, zbavíme střeva, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na olivovém oleji po obou stranách cca 20 vteřin z každé
ZÁVITKY
Mrkev nakrájíme na julien / slabé nudličky/ neoloupaný zelený chřest nakrájíme na slabé plátky. Chřest a mrkev spolu promícháme, přidáme chilli omáčku a trošku Konnyaku kořene.
Rýžový papír namočíme na 10 vteřin do studené vody. Poté papír vyjmeme necháme okapat, naplníme zeleninou a zarolujeme. Poté necháme cca 15 vteřin odpočinou a krájíme na potřebné tvary
Celý pokrm dozdobíme řeřichou Sakura, plátkem manga a závitkem Konnyaku, který jsme vytvořili pomocí kuchařské pinzety
Použité suroviny z Toppotravin.cz:
|
|
|
|
|
|
|
|
Další použité ingredience:
Citrusy / grepfruit, pomeranč, limetka, citron/ 100g |
Mango 12g |
Chřest zelený 100g | Mrkev 60g |
Sakura na ozdobu | Sůl, pepř |