podrobné hledání

Recept na přípravu kaviáru z medového melounu

Úvodní strana / Recepty / Šéfkuchař Petr Koukolíček /

Recept na přípravu kaviáru z medového melounu

Recept šéfkuchaře:

KAVIÁR

Oloupaný a vypeckovaný medový meloun rozmixujeme a přes jemné plátýnko necháme překapat.

Vyčištěnou šťávu z melounu nejprve smícháme s Citra- base, která upravuje PH, poté ponorným mixérem rozmixujeme s Algi-base (musí se mixovat dlouho). Zahuštěnou šťávu z melounu necháme odpočinout v lednici.

Cala-base rozpustíte ve vodě a necháme v lednici odpočinout.

Rozpuštěním Cala-base ve vodě jsme si připravili lázeň, do které budeme postupně kapat zahuštěnou melounovou šťávu. Alginát přidaný do šťávy začne ihned reagovat s vápnitou solí ve vodě, se šťáva jakoby zapouzdří do tenoučké slupičky. Po pár sekundách sítkem vyndáme kuličky, které ponoříme do čisté vody, abychom zastavili reakci tuhnutí.

Hotové kuličky se nazývají kaviár z jednoho důvodu, jelikož opticky připomínají kaviár a v ústech prasknou a jsou plné tekutiny tak jako pravý kaviár.

 

Použité suroviny z Toppotravin.cz:

Cala-base 6,5g

cala-base 100g

Citra-base 1,3g

citra-base 100g

Algi-base 2g

algi-base 100g

Kaviar Maker

kaviar maker - set mit spritze, schlauch, box mit 96 düsen, schale & anleitung, set

Váhy jako lžíce

waage als löffel, digital, schwarz, 230x50mm, 0,1 - 300g, 28,4ml volumen, st

 

 

Další použité ingredience:

Šťáva ze žlutého medového melounu 250g