podrobné hledání

Pistáciové creme brullé s kandovanou papayou, vanilkovou trubičkou a pistáciovým krémem

Úvodní strana / Recepty / Šéfkuchař Patrik Havlíček /

Pistáciové creme brullé s kandovanou papayou, vanilkovou trubičkou a pistáciovým krémem

Recept šéfkuchaře:

CREME BRULLÉ

Žloutek smícháme s medem, cukrem, trochou prosecca a pistáciovou pastou. Do důkladně promíchané směsi přidáme mléko a smetanu, nalijeme do skleniček a vaříme ve vodní lázni na cca 80°C po dobu 30 minut /dle velikosti skleničky/, poté brullé necháme vychladit v lednici. Před servírováním posypeme palmovým cukrem a necháme zapéct.

PAPAYA

Z cukru, amareta a vody vytvoříme silný cukerný rozvar do kterého ponoříme na kostky nakrájenou papayu. A necháme cca 25 minut louhovat, poté papayu vyjmeme a necháme důkladně osušit

VANILKOVÁ TRUBIČKA

Mouku, cukr, vejce, sezam a vanilku důkladně promícháme a vytvoříme hladké těsto, které pomocí cukrářského nože rozetřeme na pergamenový papír , pečeme na 180°C cca 4-5 minut. Ihned po upečení těsto zarolujeme dle potřeby

PISTÁCIOVÝ KRÉM

Prosecco vyšleháme se žloutkem a pistáciovou pastou ve vodní lázní, poté přidáme cukr a creme fraiche

Použité suroviny z Toppotravin.cz:

 

Pistáciová pasta 2g

pistazien-paste, von dreidoppel, no.224, 1 kg

Amaretto 5ml

dwersteg organic amaretto-likör, 20% vol., bio-zertifiziert, 0,5 l

Vanilka 0,01g 

vanille-extrakt-paste, bourbon vanille, mit stippen, queen foods, 65 g

Černý sezam 1g

sesam-samen, ungeschält, schwarz, 100 g

Palmový cukr 1g

palmzucker, in scheiben, 200 g

Med Mexiko 10g

avocado-honig, mexiko, dunkel, flüssig, leichtes pflaumenaroma, 500 g

Břidlicová deska Ks

schieferplatte, 8 x 15cm, st

Zavařovací sklenice s pérem

drahtbügelglas - terrine 100g, 125 ml, rund, st

 

 Další použité ingredience:

Vejce    1ks

Smetana    0,25ml 

Mléko    0,15ml  Cukr    25g
Papaya    35gLimetka    25g

Mouka hladká   10g

Creme fraiche   35g

Prosecco    0,2dcl  Máta na ozdobu   3 „větvičky“