Recept šéfkuchaře:
CREME BRULLÉ
Žloutek smícháme s medem, cukrem, trochou prosecca a pistáciovou pastou. Do důkladně promíchané směsi přidáme mléko a smetanu, nalijeme do skleniček a vaříme ve vodní lázni na cca 80°C po dobu 30 minut /dle velikosti skleničky/, poté brullé necháme vychladit v lednici. Před servírováním posypeme palmovým cukrem a necháme zapéct.
PAPAYA
Z cukru, amareta a vody vytvoříme silný cukerný rozvar do kterého ponoříme na kostky nakrájenou papayu. A necháme cca 25 minut louhovat, poté papayu vyjmeme a necháme důkladně osušit
VANILKOVÁ TRUBIČKA
Mouku, cukr, vejce, sezam a vanilku důkladně promícháme a vytvoříme hladké těsto, které pomocí cukrářského nože rozetřeme na pergamenový papír , pečeme na 180°C cca 4-5 minut. Ihned po upečení těsto zarolujeme dle potřeby
PISTÁCIOVÝ KRÉM
Prosecco vyšleháme se žloutkem a pistáciovou pastou ve vodní lázní, poté přidáme cukr a creme fraiche
Použité suroviny z Toppotravin.cz:
Další použité ingredience:
Vejce 1ks | Smetana 0,25ml |
Mléko 0,15ml | Cukr 25g |
Papaya 35g | Limetka 25g |
Mouka hladká 10g | Creme fraiche 35g |
Prosecco 0,2dcl | Máta na ozdobu 3 „větvičky“ |