podrobné hledání

Ledová čokoláda valrhona s kandovanými višněmi a domácí jogurtová zmrzlina

Úvodní strana / Recepty / Šéfkuchař Patrik Havlíček /

Ledová čokoláda valrhona s kandovanými višněmi a domácí jogurtová zmrzlina

Recept šéfkuchaře:

ČOKOLÁDA

Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni, poté přidáme med a vanilku. Důkladně promícháme a poté přidáme smetanu, kterou opatrně vmícháme do čokolády.
Celý výrobek nalijeme na připravený pekáč s potravinářskou fólií nebo pergamenovým papírem a necháme zatuhnout

ZMRZLINA

Bílky vyšleháme do sněhu, poté přidáme pojidlo na zmrzlinu Trialgin, jogurt, vanilku důkladně a opatrně promícháme a ve stroji na zmrzlinu necháme zamrazit

Použité suroviny z Toppotravin.cz:

 

Čokoláda Valrhona Guanaya 50g

guanaja - bitterschokolade, 70% kakao, 70 g

Kaštanový med 5g

edelkastanien-honig, italien, mittelbraun, flüssig, zartbitter, portionsglas, 50 g

Vanilka 0,01g 

vanille-extrakt-paste, bourbon vanille, mit stippen, queen foods, 65 g

Pojidlo na zmrzlinu 0,01g

trialgin - eisbindemittel, von dreidoppel, no.531, 1,5 kg

Mléčná čokoláda na ozdobu

gianduja - haselnussmilchschokolade, 26% kakao, 5 kg

Dekorační čokoláda

schoko dekorsortiment (cigarillos, fächer) selektion ii mit 4 sorten, ca. 90 st, 260 g

Kandované višně 4ks

amarena-kirschen, 600 g

 

 

 

 Další použité ingredience:

Smetana                         0,35ml

Máta       snítka na ozdobu

Bílky       0,25gMoučkový cukr      0,1g  
Jogurt        10g