podrobné hledání

Hovězí veverka s květákovým purée a omáčkou s černými vlašskými ořechy

Úvodní strana / Recepty / Šéfkuchař Tomáš Kmoch /

Hovězí veverka s květákovým purée a omáčkou s černými vlašskými ořechy

Recept šéfkuchaře:

VEVERKA

Očištěnou veverku osolíme, opepříme a zprudka opečeme na olivovém oleji. Poté vložíme do trouby na cca 5 min při teplotě 180°C. Pak necháme minimálně 5 minut odpočinout a nafilírujeme.

OMÁČKA

Portské víno a sirup z černých vlašských ořechů svaříme a přidáme demi glace. Povaříme a zjemníme máslem. Před podáváním přidáme plátky ořechů.

KVĚTÁKOVÉ PURÉE

2/3 květáku a 1/3 brambor rozvaříme ve smetaně a rozmixujeme; dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a olivovým olejem.

 

Použité suroviny z Toppotravin.cz:

Hovězí veverka

 

Pierre´s Cuisine Culinair Demi Glace Kalb br

 

 

Černé vlašské ořechy, plátky, v silné sirup

černé vlašské ořechy, plátky, v silné sirup deli fink, 280 g

Extra panenský olivový olej, nativ, z oliv K 

extra panenský olivový olej, nativ, z oliv koroneiki, kréta, manolakis groves, 750 ml

 

 

 

Další použité ingredience:

Portské víno

Máslo

Brambory Květák
Sůl, pepř, muškátový oříšek Smetana