Recept šéfkuchaře:
Suroviny:
Do měkka uvařená chobotnice vcelku nebo 4 chapadla
250g mix listových salátů
Dýňový dresing
2p.l. ořechové octa
2p.l. dýňového oleje
1p.l. medu
30g posekané šalotky
40g sekaných dýňových semínek
15g pokrájené pažitky
1 pokrájené chilli papričky Rawit
Dýňový kompot
300 g dýňové kostičky 0,5 x 0,5 cm
200 ml dýňového šťávy
100ml vody
75 g třtinového cukru
0,25 g lékořice
Šťáva ze 1 citrónu
Verbena dresing
150 ml segmentů sorento citrónů bez slupek a blanek
150 ml pomeranč fresh
1 p.l. sušené byliny verbeny
50g medu
0,1g xantany
Sorento emulze
150g segmentů sorento citrónů bez slupek a blanek
50ml FoolMoon olivového oleje
80g medu
0,2g xanatany
Zelený chřest
8ks zeleného chřestu
1p.l. soli
1p.l. cukru
1l vody
Postup:
Verbena dresing připravíme svařením segmentů citrónů, pomeranče medu a verbeny. Poté vymixujeme tyčovým mixérem do hladka, spasírujeme, dohustíme xantanou a dáme vychladit. Soreto emulzi připravíme tak, že do sušičky na ovoce vlijeme rozmixovaná segmenty citrónu a vysušíme na polovinu objemu. Do vysušené hmoty vmixujeme olej, med, xantanu, spasírujeme a dáme zachladit. Dýňový kompot zhotovíme povařením dýňových kostiček v dýňové šťávě, vodě, cukru, citrónové šťávě a lékořici na skus vycedíme a šťávu ještě zredukujeme do konzistence sirupu a oboje dáme vychladit, později smícháme. Dýňový dresing připravíme smícháním všech ingrediencí a dáme vychladit. Zelený chřest oloupeme a povaříme na skus v osolené a ocukrované vodě, poté vyjmeme a ihned vložíme do vody s ledem a necháme vychladit. Chřest osušíme, odkrojíme 5cm od hlavičky a zbytek nakrájíme na 1cm dlouhé kousky. Osušenou chobotnici pokapame olivovým olejem a vložíme na gril a opečeme po obou stranách.
Servírování:
Opečenou chobotnici položíme na talíř a potřeme dýňovým dresingem. Ozdobíme dvoumi hlavičkami chřestu, dýňovým kompotem a pár tečkami sorento emulze.
Listový salát ochutíme verbena dresingem, přidáme kousky chřestu, dýňový dresing, promícháme a servírujeme zvlášť na hlubokém talíři.
Použité suroviny z Toppotravin.cz:
|
|
|
|
|
|
|
|
|