Co jsou vlastně artyčoky? Jsou to vlastně poupata, sklízená těsně před jejich rozvinutím. Z tohoto důvodu se musí sklízet ručně. I proto patří artyčoky k poměrně drahé zelenině. Jejich barva může být zelená, nafialovělá i bílá. Kromě poupat jsou jedlé i listy rostliny, v léčitelství se využívá i kořen. Někdy se také poupata artyčoků označují jako pupeny. Artyčoky obsahují dostatek bílkovin a vitamíny C, B, A a E. Z minerální látek připomeňme hlavně vápník, hořčík a železo. Nejdůležitější je však látka cynarin, která omlazuje buňky, chrání játra, působí příznivě na trávení. Artyčoky nikdy nevaříme v hlíníkovém nádobí - zčernaly by. Čistá hmotnost: 210 g. Složení: artyčoková srdíčka, voda, sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová. Vyrobeno ve Španělsku. Odpovědní podnikatelé: Dunekacke&Wilms NAchf. GmbH & Co. KG, 22041 Hamburg, Německo. Prodejce v ČR: Toppotraviny.cz s.r.o., IČ:24809594, DIČ:CZ24809594, Praha 5.
Antipasty
Předchozí produkt Zobrazen je 3. produkt z 129 Následující produkt
Artyčoková srdíčka, 8 - 12 ks, ø cca 5 cm, 400 g

Nevyhovuje? Vyberte si z následující nabídky.